EĞİTİM POLİTİKAMIZ

Bölüm Misyonu

Türkiye'de diğer psikoloji bölümlerine öncü bir örnek olarak, AGÜ Psikoloji bölümü Esnek ve Dinamik Öğrenme ile Eleştirel Pedagojiyi takip etmektedir. Bu öğretim modelini temel alarak eleştirel pedagojik yaklaşımı kullanan AGÜ Psikoloji, 8 ana program hedefini ve 9 temel beceri kazanımını ve öğrenme sonuçlarını lisans müfredatının tamamına adapte etmektedir.

 

Bölüm Vizyonu

AGÜ Psikoloji Bölümü öğrencilerini, sanat, endüstri ve iş hayatında küreselleşmenin gerekli kıldığı beceriler ve bilgiyle donanmış ve sosyal hayatta arzu edilen adaylar olmaları için eğitmeyi amaçlamaktadır.

" Lisans Programı Bilgi Paketi"ni buradan okuyarak lisans programı ve prensipleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, yukarıda açıklanan bölüm misyonu ve vizyonu ışığında oluşturulan "Lisans Programı Kataloğu" hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Bölümün Pedagojik ve Yenilikçi Yaklaşımı

Yenilikçi pedagojik yaklaşımlara sahip olmanın yanı sıra AGÜ Psikoloji Bölümü, psikoloji alanında Türkiye'ye başka bir önemli yenilik sunma amacı taşımaktadır. Mevcut psikoloji programlarından farklı olarak programımız, müfredatında Psikolojik İnovasyon ve Sosyal Problemlere Etki (PIISP) modelini dahil etmiştir. Bu model, AGÜ Psikoloji'yi, çoğunlukla psikolojinin teorik öğretimine odaklanan diğer lisans programlarından farklı kılar. Diğer bir deyişle, bu model sayesinde öğrencilerin sivil toplum kuruluşları, sağlık ve eğitim kurumları, belediyeler, meslek odaları, orta ve küçük ölçekli işletmeler, çeşitli ölçekteki şirketler ve insan odaklı projeleri destekleyen ulusal ve uluslararası kuruluşlar gibi çeşitli kamu ve özel kuruluşlarla birlikte düzenlenebilecek geniş bir projeler yelpazesinde yer almaları teşvik edilir.

Mezuniyet kriterlerini karşılamak için öğrenciler "Proje" veya "Bağımsız Çalışma" derslerinden birini alarak yukarıda bahsi geçen kamu ve özel kuruluşlarda edindikleri bilgi birikimi ve tecrübelerini ders kapsamında saydırabilirler. AGÜ Psikoloji bölümü müfredatında bu yöntemi benimseyerek gelecekteki psikolog adaylarını sadece psikoloji biliminin temelleriyle donatmakla kalmaz, aynı zamanda sosyal hayatın zorluklarını çözerken bu bilgiyi uygulayabilen, kariyer planlarını ve lisansüstü vizyonlarını üniversite yılları boyunca oluşturabilen genç psikologları yetiştirmeyi amaçlar.

 

Akademik ve Program Danışmanlığı Sistemi

Bölümümüzde Akademik Danışmanlık ve Program Danışmanlığı olmak üzere iki farklı danışmanlık modeli uygulanmaktadır. Detaylı bilgi için Doç. Dr. Ahmet Çoymak'ın konuşmasını dinleyebilirsiniz.